Over de website

De ontwikkelaar van deze website is Mitch Bovendorp. Meer informatie over hem is te vinden op de teampagina onder het kopje Mitch.

Anno 2019 vonden wij bij Heuvellandexpress dat het tijd werd voor een nieuwe website. De oude website werd onderhoudstechnisch vrij complex om te onderhouden met de huidige internettechnieken. Om deze reden hebben wij gekozen voor een brandnieuwe website met de volgende eisen: luchtig, licht, op alle apparaten (mobiel, tablet, desktop) te gebruiken, up-to-date met nieuwste internettechnieken en gemakkelijk om te gebruiken zonder training.

Over deze opgegeven eisen ben ik gaan brainstormen. Uiteindelijk heb ik als hoofdthema "Limburg" bedacht -in de breedste zin van het woord en van de betekenis. Concreet heeft dit geleid tot de gele banner bovenaan de pagina, het blauwe navigatiemenu en als je over de menu-elementen schuift met de muis tot deze rode kleur. Al deze kleuren staan centraal in de Limburgse vlag. Verder is wit een basiskleur en komt deze kleur ook terug in de vlag. Daarnaast is de achtergrond -als meest iconisch- een foto van het heuvellandschap. Deze foto is zelf genomen in de zomer van 2018 en geeft uiteraard direct de impressie dat wij als station ook echt aan het heuvellandschap verbonden zijn! Het creëert ook meteen een luchtige sfeer met de witte (tekst)laag over de foto.

Op de startpagina zie je een soort blokken, namelijk de verwijzing naar de muziekspeler, het programma, ons logo en het stuk waar alle tekst in staat. Dit maakt het ook prima toegankelijk en niet te veel informatie in een schermpje/blokje gedrukt.
Zoals je meteen opvalt is ook het menu verborgen onder een knopje. Dit leidt ertoe dat de pagina zoveel mogelijk effectieve ruimte heeft. Je gebruikt immers niet het menu continu. Voor desktops is dit niet echt noodzakelijk (de schermen zijn immers meestal groot genoeg), maar voor tablets en zeker voor mobiele telefoons moet het menu echt verborgen zijn. Dit neemt enorm veel ruimte in beslag op een klein schermpje.

Verder is een belangrijk element om na te denken over welke versies van internetbrowsers nog gebruik kunnen en mogen maken van onze website. Ook voor jou! Hier heb ik gekozen uit veiligheidsoverwegingen om de website goed te laten werken in:

Indien je gebruik maakt van oude(re) versies, dan raden wij je dringend aan om z.s.m. up te daten naar de nieuwste browser (via Windows Update of de standaard updates van browsers als Chrome en Firefox). De voorkeur heeft dan Google Chrome of Microsoft Edge.

Al met al, deze website heeft mij de nodige uren gekost om te bedenken en vervolgens om te realiseren. Een origineel concept bedenken en uitvoeren is altijd een tijdrovende klus. Ik wens je veel plezier met de nieuwe website en bij problemen, zoals altijd, neem a.u.b. contact met ons op.